Domiina är född här hos oss på Stall Kullens Arabstuteri, 2006. Han är efter R.A. Diibaaj och undan R.A. Kharachi, morfar heter Matal.

Namnet Domiina betyder härskarinna eller hjärtats drottning på latin.

Domiina har 75 % egyptiska linjer samt 25 %  polska linjer genom hennes mormor Khiva efter Lotny och undan Kharana.

 Domiinas farfar Hamra Aligance är en mycket välmeriterad hingst i utställningssammanhang. Hamra Aligances stamtavla är den perfekta blandningen av farslinjen  Shaikh Al Badi-Ruminaja Ali och den kända morslinjen av Serenity Sonbolah (Kuhaylan Rodan), det enda importerade egyptiska stoet som vunnit U.S. Nationals.

 Hennnes morfar Matal  var en hel egyptisk hingst. Matals pappa Maysoun var vinnare av WAOH  Trophy 2007, och Matals morfar Jamil har blivit utsedd  som en av top tio hingstrna i USA samt tysk elit hingst.

I hennes polska linjer hittar men en hel del gammelpolska araber som exempelvis Bandola, El Azrak, Gerwazy, Wielki Szlem, Witraz och många fler.

Domiina har ett vacker huvud och är en häst med mycket arabtyp.  Hon är feminin, elegant och har väldigt bra rörelser. Hon är runt 155cm i mankhöjd. Domiina är ett sto som gillar att showa och visa upp sig.  Hon är en självständig, oberoende och bestämd ung dam. Domiina är ett sto med mycket integritet  och själsäkerhet. All kontakt ska ske på hennes villkor men trots Domiinas betämdhet är hon inte alls svårhanterad. 

Domiina är utbildad inom western.

Domiina är röntgad i bakknäna avseende cystor och OCD utan anmärkning.

  

 

 

   

  

                        

                    

 

Stall Kullens Arabstuteri © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

Domiina   

Född: 24 April 2006

FA 212/07

e. RA Diibaaj u. RA Kharachi

Färg: Fux

Uppfödare: Rörwalls Arabstuteri, Brastad