Född: 2001 

Reg nr. 38-01-0752

Färg: Mörk fux med ljus man och svans

Uppfödare: Magnus Karlsson, Gläntans ponnystuteri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gläntans Munther föddes hos Magnus Karlsson på Gläntans Ponnystuteri 2001. Han är efter Gläntans Babar och undan Gläntans Malinka morfar heter Aramis.  Han köptes senare av Kicki Persson hos henne reds han in och utbildades, under en period lånades han ut som körponny.

Vi letade länge efter en trevlig liten ponny till Wilma, eftresom våra tidigare erfarenheter av shettisar är att de gärna rymmer ville vi ha en valack. (eftersom vi har hingstar, vi lånade en shettis sto tidigare som försökte rymma in till hingstarna under brunsten) Det skulle vara en säker och snäll ponny men ändå pigg och busig. Dessutom ville vi gärna att den skulle vara körd och riden samt inte haft några fångproblem.

Vi tittade som sagt på många ponnyer, men till slut hittade vi den rätta. Gläntans Munther klarade alla våra krav och dessutom föll vi alla för hans charm.

Han är välriden och trevlig i all hantering. Lätt att lasta, klippa och sko. Han är pigg och framåt att rida ach en riktigt bra läromästarare. Gör Wilma rätt gör Lilleman rätt.  Han är helt enkelt en kanon ponny!

Dessutom är han fin att se på, Gläntans Munther har tidigare gått som hingst och har även några avkommor efter sig.

Gläntans Munther kallas till vardags Lilleman.

 

 

 

      

                     

   

                    

Stall Kullens Arabstuteri © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

Gläntans Munther