Född: 1 mars 1994

nummer: FA 18/95

Färg: Skimmel

Uppfödare: Hästevadets Arabstuteri, Vargön

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Khoruce föddes 1994 på Hästevadets Arabstuteri i Vargön. Han är efter Arrogance och undan Khiva, morfar heter Lotny.

Arrogance var en brun hingst född 1988 hans mor var Argenia. Khoruce far Arrogance är efter den extremt framgångsrika avelshingsten Etat som har lämnat massor av champions över hela världen. Etat var även mycket framgångsrik som gallopör.

 I Khoruce mors linjer hittar men en hel del gammelpolska araber som exempelvis Bandola, El Azrak, Gerwazy, Wielki Szlem, Witraz och många fler. 

 

Jag köpte Khoruce av Rörwalls Arabstuteri redan som föl . De hade köpt in hans mamma i från Hästevadets Arabstuteri och hon hade då Khoruce vid sidan.

 

Jag var endast 14 år gammal när jag köpte honom och han var min första egna arab.

Tanken när jag köpte Khoruce var att ha honom till ridning och tanken att spara honom som hingst fanns inte alls i detta läget.

 

Khoruce visade sig vara en genomsnäll häst med ett underbart humör. Han har stått uppstallad på travbanor, riskola samt andra olika kollektivstall och det har aldrig varit några problem.

Det har heller aldrig varit några problem med att ha med honom på träningar och tävlingar  med flera andra hästar.

 

Khoruce visades på olika utställningar med bra poäng, 2000 visades han på riks i Göteborg och fick där 86p

Khoruce är även visad på premiering med 39p.

 

I ridningen har han alltid fungerar jättebra, jag tränade och tävlade upp till och med L:A dressyr med ganska bra resultat.

Vi hoppade även en hel del tillsammans och eftersom jag alltid har varit lite osäker på höjder var det helt klart han som tog mig runt banan. Vi startade upp till och med 110 med placeringar.

Khoruce och jag prövade även fältävlan vilket var något som passade honom jättebra, han var tuff och orädd . Vi tränade ganska mycket fältävlan en period men vi startade bara i en debutant klass.

 

Som fyra åring visades han på kvalitetsbedömningen för halvblod (utom tävlan) men blev den häst som för dagen fick högsta hoppbetyget.

 

Eftersom Khoruce var en så väldigt snäll och lätthanterlig hingst så blev det aldrig någon kastrering.

När jag blev äldre användes Khoruce lite i avel, han lämande endast en renrasig arab (som tyvärr avled i tidig ålder)  men flertalet trevliga korsningar.

 

När jag fick barn räckte tiden inte riktigt till och jag bestämde mig för att låna ut honom till Jenny. Jenny och Khoruce trivdes bra tillsammans och de har tävlat en del i hoppning.

 

Jenny köpte senare Khoruce av mig och hon har fortfarande kvar honom.

 

 

       

  

                        

                    

 

 

Stall Kullens Arabstuteri © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

Khoruce