1992 föddes Nia Gara hos Gitte Ehnberg i Höör.  Hon är efter Ernal och undan Polonia, morfar heter Pohaniec. Pohaniec var huvudbeskällare på Blommeröds Arabstuteri och  A-premierad 1976.

Nia Garas pappa Ernal var  en av de vinstrikaste avelshingstrna i Skandinavium 2006. Han kom på en 17: e plats och hade sprungit in 19 438 kr.

Nia Garas morfar Pohaniec  var  svensk rikschampion och BIS Jönköping 1972
klassvinnare, Verden, Tyskland 1976 samt
European Reserve Champion 1976.
1977 fick Pohaniec ta emot Hushållningssällskapets stora pris "Årets hingst".

Nia Gara har både engelska, polska och egyptiska linjer, man hittar även crabbetlinjer i henns stamtavla. Bland annat så hittar man den helegyptiska hingsten Aswan, samt hans son Palas. Palas var champion i polen och kom att ha stort inflytande över den polska arabaveln.  Man hittar även en del gammelpolska linjer exempelvis Comet, Wielki Szlem och Engracja.

Nia Garas mamma Polonia är halvsyster med den välkända arabhingsten Mustang 839 genom deras gemensamma moder Sweet Nicolina. Mustang hade licens för halvblodsavel, angloarabavel, shagyarabavel samt ridponnyavel.

Innan Nia Gara kom till oss hade hon gått som galoppör. Hon gick bra på galoppbanan och på tolv starter fick hon 1 seger och 3 placeringar. Detta är bra med tanke på att det på den tiden inte fanns några  handicap-lopp och inga stolopp för araber.

Nia Gara har tidigare fått två föl  med arab galoppören Lill Sham.

Nia Gara är en häst med ett helt underbart sätt.

Jag tror faktiskt inte att det går att hitta en mer genomsnäll häst än henne!

Alla kan hantera henne, hon älskar att bli ompysslad och gosad med. I alla hantering är hon lugn och snäll.

 

Nia Gara är pigg att rida men man känner sig alltid säker på hennes rygg. Nia Gara kan ridas av alla och fungerar lika bra med den vana ryttaren som med nybörjaren

 

 

 

 

       

    

                        

                    

 

 

Stall Kullens Arabstuteri © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

Nia Gara  

   Född: 7 April 1992

            Reg nummer: 02920587 FA 587/92

e. Ernal

u. Polonia

 Färg: Skimmel

           Uppfödare: Gitte Ehnberg Höör