Nova föddes hos Anna Njord i Tösse, 2003. Hon är efter Verdrefawr Owain och undan Chessi, morfar heter Pontus. Novas pappa Verdrefawr Owain har tävlats framgångsrikt i dressyr.

Vi köpte Nova av hennes uppfödare på våren 2004. Nova var familjens första Welsh Mountain ponny och det var nog hon som gjorde att vi fastnade för just Welsh Mountain.

Nova har alltid varit väldigt lätthanterad och det är först och främs våran son Hannes ponny. Han är bara två år äldre än Nova men de fungerar bra  tillsammans, han älskar Nova och hon trivs jättebra med honom också.  Nova tar väl hand om Hannes och hon är så försiktig med honom. Det är aldig några problem för barn att hantera henne, hon är lika snäll i stallet som under ridningen.

Nova kördes in utan problem när hon var två år och vi kör henne regelbundet, ibland brukar vi ta Nova och kärran och hämta barnen på dagis.

När Nova var tre år reds hon in utan några som helst problem.

Nova har även ställt upp på olika jippon i stan och hon har även deltagit på en del barnridningar. Nova har även varit utlånad till ridskola några terminer.

Nova är mjuk , följsam och jättelugn. Nova är nog den bästa barnponny du kan tänka dig och hon tar väl hand om sina ryttare även om hon har blivit lite busig på senare år.

 

 

    

  

                        

 

                    

Stall Kullens Arabstuteri © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

Nova  II

  Född: 1 Juni 2003 

Reg nummer: 36-03-7979

e. Verdrefawr Owain

u. Chessi

Färg: Skimmel

Uppfödare: Anna Njord , Tösse