Född: 12 Juli 2002

Reg nummer: N-2002-7247

Färg: Skimmel

Uppfödare. Torunn och Tom Rolfson, Norge.

Ägare. Rörwalls Arabstuteri, Brastad 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

RA Diibaaj föddes hos Torunn och Tom Rolfson, Norge 2002. Han är efter den i utställningssammanhang välmeriterade hingsten Hamra Aligance, och undan Faratsha, morfar heter  Zahi Ibn Maymoon. På möderne sidan hittar vi bl a den legendariske hingsten Kaisoon. 

RA Diibaaj importerades till Sverige utav Rörwalls Arabstuteri 2003 och ägs fortfarande utav dom.

RA Diibaajs pappa Hamra Aligance är en välmeriterad hingst i utställningssammanhang. Hans titlar är bland annat German Reserve National Champion Colt och Reserve Champion Colt of the European Egyptian Event.  Förstaplatser på internationella showen vid Deurne/The Netherlands, the All Nations Cup, the Asil Cup och inte minst European Championships. För att inte nämna hans framträdande på Germany's Stallion Show 2000 där han fick ett guldband och utnämndes till Champion colt bland hård konkurrens. Han har även vunnit många andra utmärkelser i utställningsringen. Idag har han fått sällskap i vinnarringen av vissa av hans enastående avkommor.

Hamra Aligances stamtavla är den perfekta blandningen av farslinjen  Shaikh Al Badi-Ruminaja Ali och den kända morslinjen av Serenity Sonbolah (Kuhaylan Rodan), det enda importerade egyptiska stoet som vunnit U.S. Nationals. Intreassant nog så är han inavlad från "never-to-fail-nick"  of Shaikh Al Badi/Bint Magidaa, hans farfädrar är helbröderna Ruminaja Ali och Ruminaja Bahjat! 

RA Diibaaj är den enda registrerade avkomman efter Hamra Aligance i Sverige.

RA Diibaaj kom till oss i Dec 2007.

RA Diibaaj  är  en social  och sammarbetsvillig kille, han är orädd , pigg och vaken.  Han är lätt att ha med sig och försöker alltid  att göra sitt bästa. RA Diibaaj är cirka 160 cm i mankhöjd.

RA Diibaaj har hög ridbarhet och ett underbart steg.

Just nu håller jag på att utbildar Diibaaj i dressyr och tanken är att vi ska komma ut på tävlingsbanorna någon gång i vår.

 

                

    

                        

                    

 

Stall Kullens Arabstuteri © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

R.A. Diibaaj