Född: 19 April 1999

Reg nummer: 02990138 FA 138/99

Färg: Skimmel

Uppfödare: Rörwalls Arabstuteri, Brastad   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Khudos föddes 1999 på Rörwalls Arabstuteri i Brastad. Han är efter Kulak och undan Khiva, morfar heter Lotny.

 Khudos far Kulak föddes 1989 på Egholm Arabians i Dannmark. Kulak är efter den extremt framgångsrika avelshingsten Etat som har lämnat massor av champions över hela världen. Etat var även mycket framgångsrik som gallopör.

Kulaks moder Kura är efter Aswan. Kura var ett mycket typat och vacker sto som producerat mycket bra föl i såväl Dannmark som Brasilien.

 

Kulak är multi-champion i Sverige. Han har varit ledande avelshingst (flest betäckta ston) i Sverige i flera år. Han är far till flera Svenska Riks Champions och otaliga Regionala Champions. Under åren 1999-2000 var Kulak utleasad till Bessewacht Arabians i Holland där han - förutom att användas i aveln - visades mycket framgångsrikt på utställning och blev utnämnd till Champion 2 gånger

 

1992 Jr Champion + BIS
1994 Sen. Champion + BIS
1995 Sen Champion + BIS
1995 Swedish National Champion Stallion med utställningens högsta poäng

1999 Sen. Champion - Zandhofen, Belgium. Med utställningens högsta poäng

1999 ShowChampion in Belgium
2003 Swedish National Champion med utställningens högsta poäng

 

 I Khudos mors linjer hittar men en hel del gammelpolska araber som exempelvis Bandola, El Azrak, Gerwazy, Wielki Szlem, Witraz och många fler. 

 

Khudos är Khivas sista avkomma. 

 

Khudos är D-ponny.

 

Jag köpte Khudos av Rörwalls Arabstuteri redan som föl och min plan var att ha honom till avel , utställning och självklart som ridhäst.

 

Khudos visade sig vara en tuff hingst med mycket humör. Jag lade ner många timmar på social träning, vilket resulterade i en framåt och orädd häst. Khudos var alltid ganska hingstig som hingst.

 

Inridningen gick utan några större problem men han hade en enorm vilja och var tuff att rida. Tyvärr trivdes jag aldrig med Khudos i ridningen.

Istället hittade jag en annan tjej som började att rida och utbilda honom, hon gjorde ett enormt jobb med Khudos och de tog sig snabbt ut på tävlingsbanan. Jenny och Khudos passade perfekt för varandra och det märktes på deras resultat på hoppbanan. Han tävlades bland storhästar med mycket bra reslutat.

Khudos älskade att hoppa och han hade en mycket bra teknik.

 

Khudos verkade som avelshingst hos oss under några år och lämnade en del trevliga avkommor. Hans sista avkomma är SKA Niitor.

 

Men allt eftersom våra krav på aveln ökade insåg vi att han inte riktigt räckte till som avelshingst, och vi beslutade för att sälja honom.

 

Han kastrerades hösten 2007 och i oktober 2007 såldes han.

 

Kudos eller "cua" som barnen kallade honom är en häst som vi alla kommer att minnas. Vi var många som föll pladask för hans speciella humör och otroliga charm.

Vi vill tacka honom för de åren vi fick tillsammans med honom och hoppas så att han har det bra där han är idag.

 

 

       

  

                        

                    

 

Stall Kullens Arabstuteri © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

R.A. Khudos