Shaanixi föddes hos oss på Stall Kullens Arabstuteri, 2002. Hon är vår första uppfödning och har därför en alldeles speciell plats i våra hjärtan. Hon är efter Matal och undan Shifi, morfar heter Cashmir. Cashmir var hingstchampion Siba 1986.  Shaanixis farfar Maysoun var WAHO Trophy vinnare 2007.

Shaanixi har 50% Egyptiska linjer, 25% Polska linjer samt 25% Engelska linjer, inklusive 32,67% Crabbetblod.  Man hittar en del gammelpolska araber som exempelvis Comet, Abu Afas och Wielki Szlem i hennes stamtavla. Shaanixis mödernelinjen via Rossi är 'ren' Engelsk och även Cashmirs' mor Cassada.

Shaanixis mormor är  stoet Abasa som har lämnat flera bra distanshästar.  Hon är även släkt med det i utställningssamanhang framgångsrika stoet Shanelle då hon är syster med Shanelles mamma Shantie.

Shaanixi är cirka 145 cm i mankhöjd och därmed D-ponny. 

Shaanixi har ett stabilt psyke hon är framåt och orädd.  Shaanixi är snäll i all hantering och fungerar bra med de flesta hästar då hon är ganska ranglåg. 

 Hon är snäll  att rida men kräver en ganska tuff ryttare eftersom hon är pigg och försöker att testa gränserna lite.  Hon har en mycket bra hoppteknik och är snabb och smidig.

Shaanixi är röntgad i bakknäna avseende cystor och OCD utan anmärkning.

 

                

    

                        

 

                    

 

 

Stall Kullens Arabstuteri © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

Shaanixi Bint Shifi    

                  Född: 19 juli 2002

Reg nummer: FA 8/03

e. Matal  u. Shifi

Färg: Skm

Uppfödare: Stall Kullens Arabstuteri, Säffle